Unieke manier van brandveiligheidsberekening in Autodesk Revit®

Datum nieuws
13 april 2017
Categorie BIM nieuws
Fabrikant, Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , BIM objecten, Visualisatie
Contact opnemen

Saval en Xinaps slaan de handen ineen om de gezamenlijke kennis op het gebied van brandveiligheid beschikbaar te stellen voor modelleurs. Als eerste ter wereld komen zij met een plug-in beschikbaar voor Autodesk Revit®. Met Saval Brandveiligheid Assistent™ zullen modelleurs in staat zijn om al in een vroeg stadium van een gebouwontwerp, data te analyseren en visualiseren met toegevoegde brandveiligheidskennis. 

Koen van Dijk, Marketing Coördinator Saval B.V. over de inspiratie voor Saval Brandveiligheid Assistent™: “Als bedrijf dat innoverende oplossingen ontwikkelt en levert op gebied van brandveiligheid, dwingen we onszelf om met de tijd mee te gaan. In het beginstadium van een gebouw al zoveel mogelijk kennis delen over de juiste invulling geven aan brandveiligheid, garandeert dat het model van onze bouwpartners ook qua dekking van brandveiligheid producten zo compleet mogelijk is.”

Saval Brandveiligheid Assistent™ brengt het beste van bouwkundige software en brandveiligheid producten samen door Saval’s unieke kennis over brandveiligheidsmaatregelen en Xinaps’ unieke algoritmes om in Autodesk Revit® gebouw modellen te analyseren en te visualiseren.

Autodesk Revit® software maakt gebruik van een 3D Bouw Informatie Model om de samenwerking tussen verschillende discipline in de gehele levensduur van het gebouw, vanaf het bouwontwerp tot de deconstructie, in de bouwsector te faciliteren. In de vroege ontwerpfase van een gebouw kan al heel snel - op basis van data vanuit het Revit® model - een analyse gemaakt worden van de benodigde brandblusmiddelen in het gebouw. Het unieke algoritme van Xinaps maakt automatische berekeningen direct in Revit® en visualiseert de uitkomst.

Over de samenwerking en de ontwikkeling van Saval Brandveiligheid Assistent™ zegt Frank Schuyer, CEO van Xinaps B.V.: “Een samenwerking aangaan met Saval was voor ons een logische keuze omdat hiermee gedeelde kennis van een van de belangrijkste fabrikanten in de Nederlandse markt tot de meest innovatieve oplossing zou leiden.”

Met Saval Brandveiligheid Assistent™ kan een Revit® modelleur o.a.:

  • Het bereik van brandblustoestellen berekenen en direct visualiseren in Revit®.
  • Automatisch de brandbestrijding in het vloerplan visualiseren. Dit is mogelijk door de lengte van de brandslang, de maximale loopafstand naar een brandblusser en het bereik van een brandslanghaspel te berekenen. Rekening houdend met de beweging van de brandslang om hoeken, kolommen en interieur heen.
  • Het bereik van brandblustoestellen vergelijken met de brandcompartimenten voor een optimale plaatsing van de brandblustoestellen.

Saval Brandveiligheid Assistent™ is niet alleen maar een middel om brandvoorschriften mee te controleren. Saval en Xinaps stellen hiermee Revit® modelleurs in staat om in hun ontwerpen, conform het Nederlandse Bouwbesluit en de NEN 4001, brandveiligheidsanalyses te maken om zo efficiëntie te bevorderen in het vroege ontwerpfase van een gebouw.

Over Saval

Saval is met een eigen fabriek in Breda en meer dan 90 jaar ervaring een betrouwbare keuze op het gebied van brand- en vluchtveiligheid. Volgens de richtlijnen van ISO 9001 garandeert Saval kwaliteit in de organisatie en ontwikkeling en productie van brandblusmiddelen voor binnen- en buitenland.

Naast ontwikkeling, productie, levering en onderhoud van een uitgebreid assortiment van brandblusmiddelen, levert en onderhoudt Saval ook noodverlichting. Ook voor veiligheidsopleidingen, vluchtwegplattegronden en ontruimingsoefeningen kunt u bij Saval terecht. Door de unieke combinatie van menselijke knowhow en apparatuur zullen uw organisatie, uw mensen en uw investeringen goed beveiligd zijn. Als onderdeel van SK FireSafety Group biedt Saval haar relaties de zekerheid dat ze al het mogelijke doen om people (mensenlevens), planet (milieu) en profit (kapitaal) tegen brand en calamiteiten te beschermen, zonder daar zelf veel omkijken naar te hebben.

Over Xinaps

Xinaps is een jong innovatief bedrijf dat is opgezet vanuit het idee dat het vroege ontwerpproces moest worden gesimplificeerd en verbeterd en streeft naar de verrijking van het vroege ontwerpproces van gebouwen voor architectuur, bouwkunde en constructie vakmensen. Met een team van vooruitstrevend talent wordt er constant gewerkt aan het creëren van tools op basis van eigen ontwikkelde algoritmes waarmee data vanuit 3D gebouwontwerpen in Autodesk Revit® software kan worden gecontroleerd, geanalyseerd en gevisualiseerd.

De nationale en internationale klanten van Xinaps spelen een actieve rol in het aanpassen van de apps die constant ontwikkeld en verbeterd worden. Samen met hun klanten wordt er hard gewerkt aan het vormgeven van de innovatieve bouwkundige apps in Revit®. Xinaps maakt sinds kort deel uit van YES!Delft de meest toonaangevende tech incubator in Europa. YES!Delft heeft met succes gebouwd aan meer dan 160 bedrijven en richt zich elke dag op het bijdragen aan de invloedrijke bedrijven van morgen. Samen zullen ze de belofte vervullen om ontwerpoplossingen te verrijken door de industrie status quo te verstoren.


Door: Saval

 

#replace title#