Waarom BIM Collaborate PRO niet de beste oplossing is om samen te werken.

Datum nieuws
7 juni 2023
Categorie BIM nieuws
Automatisering, Architectenbureau, Installatiebureau, IT dienstverlener, Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
BIM software, BIM visie, Projectmanagement, Service Provider, Visualisatie
Contact opnemen

Als BIM-specialist heb je een aantal uitdagingen op het gebied van real-time samenwerken op locatie. BIM Collaborate PRO, voorheen BIM360, is één van de oplossingen die wordt gekozen om gezamenlijk en veilig aan een project te werken. Maar is BIM Collaborate PRO wel het beste antwoord op jouw uitdaging?

Wij geven je een aantal overwegingen waarom een BIM Cloud-werkplek een beter alternatief is.

Overal en altijd toegang tot je bestanden

Voor BIM Managers is het belangrijk om samen te kunnen werken aan hetzelfde bestand. BIM Collaborate geeft veranderingen pas zichtbaar als deze gepubliceerd zijn. Een zojuist gemaakte verandering kan net jouw download gemist hebben, een risico wat niet bestaat als je werkt vanuit een BIM Cloud-werkplek. Hier zijn veranderingen real-time zichtbaar en is downloaden niet nodig. Omdat bestanden op de server in het datacenter staan en niet op je laptop, is het veel sneller. 

In het nieuwe BIM Collaborate PRO zijn er nieuwe mogelijkheden op het gebied van cloud computing. Dit is echter maar een deel van de oplossing. Met een BIM Cloud-werkplek werk je volledig in de cloud. Ook met al je andere programma’s. Hierdoor kun je niet alleen beter samenwerken maar heb je ook alle voordelen van de Cloud.

Dataveiligheid

Een ander groot voordeel van werken in de BIM-cloud is de dataveiligheid van je bedrijfsgegevens. Alle gegevens staan veilig in de datacenters en niet op je laptop. Hierdoor kun je nooit informatie kwijtraken bij diefstal of verlies en is er geen risico dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Omdat de beveiliging van een datacenter zo hoog is, is het risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit een stuk kleiner. De ervaring leert dat back-ups beter zijn georganiseerd dan bij een eigen server.

Kostenbeheersing

Werk je met BIM Collaborate PRO dan heb je nog steeds de investeringen van dure hardware en extra, kostbare licenties nodig om op verschillende apparaten te kunnen werken. Servers met voldoende opslagruimte, back-ups en updates uitvoeren, kosten die vaak niet meegerekend worden in de overweging om over te stappen naar de cloud. 

Werk je vanuit een BIM Cloud-werkplek, dan is een eenvoudige laptop voldoende om toegang te krijgen tot je eigen bureaublad. Hier staan alle bestanden en applicaties. Updates worden voor je uitgevoerd en een veilige back-up wordt dagelijks gedraaid. BIM-Cloud is niet alleen een oplossing voor jou als BIM Manager, maar voor de hele organisatie. 

Wist je dat een licentie voor BIM Collaborate PRO ongeveer hetzelfde kost als een BIM Cloud-werkplek? Voor dat bedrag ben je helemaal ontzorgt op ICT-gebied inclusief 24/7 support via de Servicedesk. 

 

Revit, Solibri en andere grafische applicaties in de cloud

Kan dat, werken met zware grafische applicaties vanuit de Cloud? Jazeker! Met dezelfde performance als op kantoor. Dat weten we omdat we al veel bouwbedrijven en architectenbureaus volledig naar de cloud gebracht hebben.

Veiliger, sneller en kostenefficiënter werken. De grafische (BIM) Cloud-werkplekken van LOSNING ICT zijn door Koninklijk Bouwend Nederland gekwalificeerd als oplossing voor het digitaliseren van je bouwproces. Onze kennis helpt jou om de volgende stap te nemen in jullie digitale transformatie.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina. 

 

Je kunt ook naar de Losning website voor meer informatie

 

Stan van der Avoird

Adviseur BIM Cloud

 

#replace title#