Datum nieuws
14 november 2023
Categorie BIM nieuws
Aannemer
Vaardigheden BIM nieuws
3D
Contact opnemen

“Alle lichten staan op groen om verder met BIM aan de slag te gaan”

Van Oord is een Nederlands bedrijf met ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. Het bedrijf focust zich op baggeren, infrastructuur en offshore energy. Dennis van der Hart, teamleider proces- en informatiemanagement: “BIM is nog relatief nieuw binnen ons bedrijf. Maar, dat gaat nu veranderen. Samen met BIM Product Owner Luis Calderon Bastidas en ons BIM team zijn we hard aan het werk om BIM binnen onze organisatie verder te ontwikkelen.”

Luis Calderon Bastidas, BIM Product Owner: “Van Oord is een professioneel bedrijf dat veel werkt met data en graag innoveert. Tegelijkertijd moeten we nog enkele stappen zetten om het gewenste niveau van BIM-implementatie in onze projecten te bereiken. Hier willen we nu verandering in brengen. Wij geloven dat het werken met BIM onze processen kan verbeteren en ons kan helpen innovatieve oplossingen te bieden in onze projecten. Daarnaast zien we dat de markt en onze klanten – veelal overheden – steeds meer eisen stellen op dit gebied. Daarom hebben we een roadmap gemaakt om met BIM aan de slag te gaan en ontwikkelen we een standaard manier van werken met BIM.”

BIM volwassenheid in kaart

De eerste stap die van Oord zet is het peilen van de BIM volwassenheid: waar staat de organisatie op dit moment op het gebied van BIM? Luis: “Door de BIM volwassenheid in kaart te brengen, bepalen we het basisniveau op basis waarvan we de komende maanden onze strategie ontwikkelen. We bekijken hierbij het kennisniveau en de ervaring van onze collega’s, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheden die de software waarmee we al werken biedt. In eerste instantie zullen wij ons concentreren op de business unit Dredging & Infra, die zowel Nederlandse als internationale projecten omvat. Daarna gaan we de BIM-strategie verder uitrollen in andere businessunits.”

Partner van BIMregister

“De Nederlandse markt stelt verreweg de meeste BIM-eisen”, vertelt Dennis. “Veel van deze projecten zijn bovendien in het Nederlands, terwijl wij een internationaal team hebben. Eén van de redenen waarom wij met BIMregister werken, is dan ook dat wij op zoek zijn naar Nederlandse collega’s met BIM ervaring. BIMregister is daarnaast een mooie plek om in contact te komen met andere organisaties en mensen die met BIM werken.”

Alle lichten op groen

Van Oord heeft mogelijke nieuwe collega’s veel te bieden. Dennis: “Van Oord is een internationaal bedrijf dat aan zeer diverse projecten overal ter wereld werkt. Dit doen we bovendien met een multicultureel team. BIM is een prioriteit binnen het bedrijf en alle lichten staan op groen om hiermee aan de slag te gaan. We hebben de volledige steun van de organisatie, waardoor we in een korte tijd grote stappen kunnen zetten. Als collega kun je dus echt impact maken en jouw steentje bijdragen aan datgene wat we bouwen en ontwikkelen. Een unieke kans.”

Wil jij meer weten over Van Oord, de carrièremogelijkheden en BIM strategie? Neem dan contact op via ons bedrijfsprofiel.

#replace title#