Schaardijk 211, 3063 NH Rotterdam, Nederland
Zuid-Holland
Aannemer
3D, BIM protocollen, GIS - Geografische Informatie Systemen
CO2-Prestatieladder (trede 5), ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, Safety Culture Ladder (trede 4), SBB Leerbedrijf, VCA

Dit is mijn Premium bedrijf

Contact opnemen

Koninklijke Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De nadruk ligt op baggeren, infrastructuur en offshore energy. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt 5.800 medewerkers (fte), die in 2022 aan 191 projecten in 42 landen hebben gewerkt. De vloot bestaat uit circa 60 schepen en een grote hoeveelheid speciaal en ondersteunend materieel. Marine ingenuity is kenmerkend voor Van Oord. Door gebruik te maken van innovatieve, slimme en duurzame oplossingen wil het bedrijf bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Indrukwekkende projecten

Een veerkrachtige kust in het Roemeense Eforie, de transformatie van Dubai, de bouw van een van de grootste offshore windparken van Nederland… Dit is nog maar een kleine greep uit onze indrukwekkende projecten. De afdeling Plan en Control draagt hier iedere dag weer aan bij. Dit doen we o.a. door het leveren van slimme inzichten en advies ter ondersteuning van toekomstige beslissingen over tenders en projecten. Onze experts zijn altijd op zoek naar manieren om onze doelen te bereiken, en we doen dit met behulp van de nieuwste technologieën en geleerde lessen uit het verleden.

Better Information Management (BIM)

Eén van de subafdelingen van de afdeling Plan en Control is Better Information Management, oftewel BIM. BIM is een revolutie in de manier waarop we informatie delen en digitale bouwmodellen gebruiken om betere resultaten te bereiken. Het stelt ons in staat om het ontwerp, de realisatie, het beheer & onderhoud en de integrale veiligheid van een project te optimaliseren door middel van efficiënte en betrouwbare samenwerking.

BIM is een proces van informatie-uitwisseling en digitale modellering, waardoor we een virtuele weergave van een project creëren waarin geometrie en informatie met elkaar verbonden zijn. Door informatie op één specifieke locatie op te slaan, biedt BIM één "bron van waarheid" voor het project. Dit zorgt voor een uniforme en actuele uitwisseling van informatie, en bevordert een efficiënte en betrouwbare samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het hoofddoel van BIM is dan ook om correcte informatie uit te wisselen, op het juiste moment, gedurende de gehele cyclus van een project.

Werken bij Van Oord

BIM gaat dus meer over samenwerken en op de juiste manier te werk gaan, dan over het gebruik van nieuwe technologieën. Ons BIM team bestaat uit enthousiaste collega's die samen verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van ons BIM-proces en het samenwerken met alle betrokken partijen om betere resultaten te bereiken voor onze projecten. Lijkt dit jou ook interessant, en ga je graag aan de slag met ons BIM-systeem? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures en neem contact met ons op!

#replace title#