BIMregister is dé partner voor personeelsvraagstukken voor elke BIM organisatie binnen de bouwbranche. 

In elke fase van het bouwproces staan wij in voor de juiste mensen op de juiste plek. 

Werkwijze

In ons platform zijn er twee mogelijkheden om een nieuwe werknemer te vinden:

 1. Vacature plaatsing
 2. Werving & Selectie

Vacature plaatsing

Als je geregistreerd bent en het bedrijf waar je werkzaam bent premium hebt geregistreerd dan is er de mogelijkheid om aanvullend vacatures te plaatsen. Wij hebben het afgelopen decenia een groot BIM netwerk opgebouwd. Dat zullen wij gebruiken om jouw vacature onder de aandacht te brengen binnen de BIM doelgroep.

Wil je gerichter de juiste nieuwe medewerker vinden en dat wij ons netwerk daarvoor actief gaan benaderen? Om dit proces te versnellen en succesvol te maken bieden wij vanuit BIMregister de mogelijkheid aan voor maatwerk. Dit doen wij middels werving & selectie. We zadelen je niet op met allerlei kosten want wij werken op basis van no cure no pay.  

Werving & Selectie

Alleen al een goede vacature opstellen kost tijd. Laat staan de vacature in beeld brengen bij de doelgroep, behandelen van reacties, het inplannen van gesprekken en het uitzoeken van de juiste kandidaat.

In elk facet van het bouwproces zijn wij de partner voor het talent op de juiste plek. BIMregister focust zich welliswaar op de bouwsector maar enkel in relatie tot BIM, waardoor wij vanuit onze expertise kunnen handelen binnen de bouwsector.

Wij zijn dan ook graag een verlengstuk en partner van jouw organisatie. Wij vinden het belangrijk ons in te leven in de visie en doelstellingen van de organisatie, om van daaruit te bepalen wat voor professionals hierbij passen. 

Wij leveren maatwerk. Bij ons kun je terecht voor medewerkers voor de lange termijn op basis van Werving & Selectie.

De stappen tot verbinding
Wij zijn de partner die jouw bedrijf helpt in de zoektocht naar een nieuwe medewerker. We hanteren daarbij de volgende stappen:

 1. Persoonlijke kennismaking
 2. Bespreken van jouw organisatie en de vacature. Naderhand ontvang je een samenvatting van ons gesprek en onze afspraken
 3. Wij gaan op zoek naar geschikte professionals
 4. Aandragen van (één of meerdere) geschikte professionals voor de functie
 5. Voeren van (één of meerdere) sollicitatiegesprekken
 6. Je kiest de professional die het beste bij jou past. Gefeliciteerd! 
 7. Na de start houden we natuurlijk contact met zowel jou als de nieuwe medewerker om er zeker van te zijn dat jullie tevreden zijn

 

 

Hoe maak ik een alert aan voor een zoekopdracht? Hoe kan ik mijn zoekopdrachten en alerts bewerken? Hoe kan ik een alert stopzetten? Het antwoord op deze vragen en meer vind je in deze FAQ over opgeslagen zoekopdrachten op BIMregister.

1. Hoe vind ik BIM vacatures op BIMregister?

Op de homepage kun je niet zoeken naar vacatures. Je dient jezelf eerst te registreren en dan komen de beschikbare vacatures zichtbaar in de menubalk. Je kunt het beste gerichte trefwoorden gebruiken, zoals een functietitel, bedrijfsnaam, specifieke vaardigheid of een opleiding. Wil je alleen op locatie zoeken en de functietitel weglaten, onthoud dan dat je alle vacatures te zien krijgt in deze ingevoerde regio.
 

2. Hoe kan ik mijn zoekopdracht verfijnen?

Nadat je een zoekopdracht hebt gedaan op de homepage zie je aan de linkerkant van het zoekresultaat een kolom met criteria waarmee je jouw zoekopdracht kunt verfijnen. Klik op één of meer criteria om je zoekopdracht te verfijnen.
 

3. Kan ik een zoekopdracht opslaan zonder account aan te maken?

Dat kan, door de juiste zoekopdracht aan te maken en op te slaan worden er vacatures aangeboden die beter bij je carrièrewensen passen. Je kunt voor iedere functietitel een aparte zoekopdracht aanmaken en opslaan als vacature-alert.

Om een vacature-alert aan te maken doe je eerst een zoekopdracht, inclusief alle criteria die je in de opgeslagen zoekopdracht wilt opnemen. Sla een zoekopdracht op en beheer deze in: zoekopdrachten. Als je niet tevreden bent met het resultaat van de opgeslagen zoekopdracht, verwijder deze door onderaan de e-mail met vacatures te klikken op afmelden.
 

4. Ik heb een account, hoe sla ik mijn zoekopdrachten op? 

Door de juiste zoekopdracht aan te maken en op te slaan worden er vacatures aangeboden die beter bij je carrièrewensen passen. Je kunt voor iedere
functie titel een aparte zoekopdracht aanmaken en opslaan.

Volg de volgende stappen voor het aanmaken van een alert:

 • Ga eerst naar je account.
 • Klik boven in de balk op vacature.
 • Typ een functietitel in die bij jouw carrière wensen past.
 • Typ de woonplaats en afstand in.
 • Verfijn je zoekopdracht aan de linkerkant van de pagina.
 • Klik op zoeken.

Wil je dat wij jou dit soort vacatures blijven toesturen klik dan op de blauwe button: e-mail mij de nieuwste banen.

Zodra er vacatures beschikbaar zijn die voldoen aan je zoekopdracht ontvang je deze in jouw mailbox. Als je niet tevreden bent met het resultaat van de opgeslagen zoekopdracht, verwijder deze dan door eerst te klikken op zoekopdrachten. Hier kun je zoekopdrachten toevoegen, verwijderen en de mailfrequentie aanpassen.

5. Solliciteren zonder account

Heb jij de baan gevonden waar jij graag op wilt solliciteren maar heb jij nog geen account bij Nationale Vacaturebank? Je kunt ook solliciteren zonder een account door te klikken op de oranje sollicitatieknop en vervolgens solliciteren zonder account te selecteren.

Maak in een paar stappen een profiel aan zodat de werkgever een duidelijk beeld krijgt van jou en je werkervaring. Om de sollicitatieprocedure compleet te maken hoef je alleen nog jouw motivatiebrief toe te voegen. Als je hier hulp bij nodig hebt stuur dan eerst je motivatiebrief naar: carrierementors@nationalevacaturebank.nl zodat onze carrièrementors je op weg kunnen helpen en je eventueel sollicitatietips kunnen geven.

6. Zoeken naar werk zonder functietitel?

Je kunt een zoekopdracht aanmaken en deze opslaan zonder functietitels in te voeren. Je kunt bijvoorbeeld zoeken in of rondom de plaats waar je wilt werken. Let wel je ontvangt dan alle vacatures die openstaan in jouw aangegeven regio.

7. Hoe kan ik zoeken op vacaturenummer?

Je kunt een vacature niet terug vinden met het vacaturenummer dat getoond wordt in de vacaturetekst. Wel kun je dit nummer gebruiken mocht je contact op willen nemen met de werkgever voor meer informatie over de vacature.

8. Hoe sla ik een vacature op?

Je kunt een vacature opslaan om er later op te reageren. Voer een zoekopdracht uit en klik op een vacature waar jouw voorkeur naar uit gaat. Aan de rechterkant van de vacaturetekst klik je op het hartje: bewaar als favoriet.

Je vindt de opgeslagen vacature terug in je account door te klikken op vacatures en dan op favorieten. In de vacaturetekst verschijnt een rood hartje. Is de vacature verlopen dan zie je dit ook op deze pagina terug.

 • Om op je opgeslagen vacatures te kunnen reageren open je het account:
 • Klik boven in de zoekbalk op vacatures.
 • Klik op favorieten.
 • Klik op de vacature om deze te openen.
 • Klik op het hartje als je de vacature wilt verwijderen.  

9. Hoe kan ik een vacature doorsturen naar een vriend(in)?

Aan de rechterkant van de vacaturetekst klik je op de button e-mail deze vacature. Je wordt doorgestuurd naar jouw eigen mailbox en kunt zo de vacature doorsturen naar een vriend(in).

10. Hoe kan ik meer informatie over een vacature verkrijgen en bekijken?

Naast de vacaturetekst zie je in de rechterkolom twee tabjes,“Vacaturekenmerken" en “Contact". Hieronder vind je alle relevante informatie over de werkgever en de vacature zelf, zoals salaris, soort dienstverband, bedrijfsprofiel, etc.

11. Mijn vraag staat hier niet tussen.

Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met: helpdesk@bimregister.nl. We helpen je graag.

Registreer je in het BIMregister
Maak hier een account aan
#replace title#