Trimble heeft zojuist SketchUp 2023 uitgebracht

Datum nieuws
22 februari 2023
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , BIM software, Virtual Reality, Visualisatie
Contact opnemen

Trimble lanceert SketchUp 2023 met belangrijke updates voor Studio en verbeteringen van de belangrijkste modelleer- en documentatietools van SketchUp for Desktop en LayOut. Hieronder worden de belangrijkste updates besproken:

Flip Tool:
Met de nieuwe Flip Tool zijn flip transformaties in 2023 geen giswerk meer. Voorspelbare modificaties zijn nu mogelijk doordat het resultaat van de flip transformatie vooraf te visualiseren is. Dit bespaart kostbare tijd.

DWG-bestand als referentiefile in LayOut:
LayOut ondersteunt nu ook een DWG-bestand als referentiefile. Je ontvangt meldingen wanneer het bestand verouderd of gewijzigd is, waardoor je deze kunt updaten of relinken met behulp van de File Reference Manager. Alle stijlwijzigingen, zoals lijndiktes, schaal en viewport posities, blijven hierbij behouden.

Revit Importer in SketchUp Studio:
SketchUp Studio bevat nu ook een Revit Importer. Revit modellen kunnen naadloos worden omgezet in SketchUp bestanden, wat de samenwerking tussen projectfasen en verschillende ontwerpteams verbetert. Revit families en lagen worden hierbij vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp, waardoor het opschonen van modellen aanzienlijk minder tijd kost.

Wil je meer weten over de nieuwste SketchUp-versie? Lees dan alles over de updates en verbeteringen in de blog op SketchUp.nl.

#replace title#