Stemfase Construsoft BIM Awards 2023 gestart!

Datum nieuws
31 mei 2023
Categorie BIM nieuws
Automatisering, Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , Augmented Reality, BIM software, BIM standaard, Model checking, Parametrisch, Pointcloud
Contact opnemen

In de afgelopen weken heeft een recordaantal Tekla Structures-gebruikers in de Benelux hun mooiste én meest uitdagende projecten ingestuurd voor de Construsoft BIM Awards, een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor Tekla Structures-gebruikers. In zes verschillende categorieën zijn maar liefst 44 projecten ingediend. Deze inzendingen worden niet alleen beoordeeld door een vakjury, ook jij kunt stemmen op jouw favoriete project! 

Bekijk de mooiste BIM-projectenHet is tot en met 15 juni 2023 mogelijk om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete project. Alle deelnemers hebben op construsoftbimawards.nl zelf hun project beschreven en hierbij de rol van BIM toegelicht. Bekijk de foto's, lees de verhalen en stem op het project dat volgens jou een BIM Award verdient. Het project met de meeste stemmen vanuit het publiek ontvangt de publieksprijs.

De winnaars van de overige categorieën worden bepaald door een vakkundige jury, bestaande uit experts op het gebied van bouw en constructie. Zij kijken o.a. naar het gebruik van BIM en de samenwerking tijdens het project en de complexiteit van de geometrie.

Breng jij ook jouw stem uit. Stemmen kan door bovenaan deze website te klikken op 'Stem'. De winnaars worden uiterlijk 21 juni bekendgemaakt.

 

Persbericht

 

Zevenaar, 31 mei 2023

 

Construsoft BIM Awards competitie van start met recordaantal projecten
Publiek kan tot en met 15 juni stemmen op hun favoriete BIM-project


De stemfase voor de Construsoft BIM Awards is begonnen. De competitie voor gebruikers van Tekla Structures wordt elk jaar georganiseerd door softwareleverancier Construsoft. In de afgelopen weken heeft een recordaantal deelnemers in de Benelux hun meest bijzondere projecten ingestuurd. In totaal doen maar liefst 44 projecten mee aan de competitie. De wedstrijd is populair omdat deze de projecten een breed podium geeft. Stemmen kan via www.construsoftbimawards.nl. De winnaars worden op woensdag 21 juni bekendgemaakt.

 

Podium voor projecten
“Winnen zien ze natuurlijk als de echte kers op de taart, maar meedoen levert deelnemers al veel op. Het podium zorgt voor zichtbaarheid en de erkenning van het harde werk en dat geeft de teams meteen al een boost", vertelt Jaap van Kempen, marketeer bij Construsoft en projectleider van de competitie.
Voor Daan van Berkel, Lead Engineer bij Seldenthuis, is zichtbaarheid letterlijk een argument: “De constructie blijft niet altijd zichtbaar, bij veel projecten wordt dat weggewerkt en zie je alleen maar het eindresultaat. Door mee te doen aan de Construsoft BIM Awards, kan je laten zien wat er allemaal achter een project zit. Dus wat er gebeurt in het volledige proces, van de aanloop tot aan het eindresultaat.”

 

Publiek kan stemmen tot en met 15 juni
Via de website www.construsoftbimawards.nl kan iedereen nog tot en met 15 juni een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete project. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.

De vakjury die de categoriewinnaars bepaalt, bestaat uit een viertal vertegenwoordigers uit zowel de staal-, beton als de houtsector: Frank Maatje, directeur Bouwen met Staal, Maikel Jagroep, directeur Betonvereniging, Hans Hendriks, directeur en BIM-adviseur deBIMspecialist en Jeroen Coenders, CEO & Founder White Lioness technologies.

 

Veel variatie en innovatie

Wat opvalt is dat het aantal houtbouwers dat meedoet is gestegen. Onder de inzenders zien we Geldersche Houtbouw, Houtbouw Flakkee en Barli.
Vic Opdam Staalbouw, Da Silva Tekenbureau en Stadsbader stuurden alledrie drie projecten in. Of ze dan ook meer kans maken? “De concurrentie is groot, zegt Jaap. “Er zit een aantal hele mooie en innovatieve projecten tussen. Ik ben elk jaar weer verrast door de constructies die door onze klanten worden gemaakt en de manier waarop ze binnen de projecten samenwerken en processen optimaliseren om tot de meest innovatieve oplossingen en prachtige bouwwerken te komen.”
En dat hoeven niet eens hele grote projecten te zijn. Vorig jaar won bijvoorbeeld CFP Engineering een Construsoft BIM Award voor een prefab-stalen woonhuis.

#replace title#