Datum nieuws
20 maart 2023
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , Augmented Reality, BIM objecten, BIM software, Visualisatie
Contact opnemen

Trimble heeft SketchUp for iPad 6.2 officieel gelanceerd. SketchUp for iPad 6.2 introduceert belangrijke updates die het tekenen in 3D preciezer, efficiënter en leuker maken.

SketchUp for iPad 6.2 biedt gebruikers meer tools, meer controle over groepen en componenten, diverse import- en exportmogelijkheden en aanpasbare toolbars. 

Sinds de lancering van SketchUp voor iPad in april 2022 was het al snel duidelijk dat dit je creativiteit een enorme boost zou geven. Waar je ook bent, je hebt nu de vrijheid om je iPad te pakken en je ontwerpinspiratie direct om te zetten in 3D-schetsen. Met de nieuwe 6.2-release wordt ondersteuning voor hover, DWG-bestanden, Dark Mode, een nieuwe Flip-tool, aanpasbare shortcut toolbars, Solid Tools en meer toegevoegd voor een nog vloeiendere, persoonlijkere modelleerervaring.

Het importeren en exporteren van DWG- en DXF-bestanden is nu probleemloos mogelijk in SketchUp voor iPad.

Het is niet langer nodig om tussen verschillende versies van SketchUp op desktop, web en iPad-applicaties te switchen om CAD-bestanden op de iPad te krijgen. Importeer 2D-concepten rechtstreeks vanuit CAD op de iPad en werk deze snel uit in 3D. Wil je terug naar CAD? Exporteer DWG- en DXF-bestanden rechtstreeks vanaf de iPad om deze toe te voegen aan de 2D-basis met de onlangs bijgewerkte bestanden. Alle SketchUp-apps en software die gebruik maken van DWG's en DXF's zijn naadloos met elkaar verbonden.

Met hover worden precisie en snelheid gecombineerd in SketchUp voor iPad.

Met de nieuwe M2 iPad Pro kun je de Apple Pencil boven de iPad houden en de volledige inferentiemogelijkheden van SketchUp ontgrendelen. Je kunt hover gebruiken om het exacte middelpunt of eindpunt te vinden en meteen nauwkeurig te tekenen zonder extra hulplijnen of tijdelijke geometrie aan te hoeven maken. Door de muis te bewegen activeert in SketchUp ook de pre-inference mogelijkheid, zodat je objecten precies kunt uitlijnen voordat je begint te tekenen. Je kunt nu nog sneller en nauwkeuriger modelleren met de Apple Pencil op de iPad.

Diverse updates

  • Hover - Hover met Apple Pencil over de iPad (alleen beschikbaar op de nieuwe M2 iPad Pro) om middel- en eindpunten te vinden, zonder hulplijnen of hulpgeometrie te tekenen, objecten uit te lijnen of toolaanwijzingen te zien.
  • Custom Toolbars - Maak twee aanpasbare werkbalken met acht van je favoriete tools.
  • Save As & Reload - Werk onafhankelijk aan verschillende onderdelen van een 3D model en test alternatieven met deze nieuwe functies.
  • Flip - Componenten gemakkelijk en voorspelbaar spiegelen over de gevisualiseerde vlakken.
  • Dark Mode - Donkere modus om vermoeide ogen in de avond tegen te gaan.
  • Tag Folders - Maak en bewerk Tag Folders, welke ook op Desktop en Web werken.
  • Solid Tools - Gebruik 2 of meer objecten om nieuwe geometrie te creëren.
  • DWG Import/Export - DWG's zowel importeren als exporteren op SketchUp for iPad.


Meer informatie over SketchUp for iPad is te vinden op SketchUp

#replace title#