ReviCAD: voor 3D-scan, -CAD, -print, -visual en -doc

Datum nieuws
23 april 2024
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , BIM software, BIM visie
Contact opnemen

“Van engineering tot beheer: wij ondersteunen onze klanten zoveel mogelijk in tekenkundige processen”

ReviCAD is een technisch tekenbureau gespecialiseerd in 3D scannen, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en (brand)veiligheid. Eigenaar Saul Huijbers: “Binnen ons familiebedrijf zien we het als doel om het dna van onze opdrachtgevers te leren kennen. Wanneer we weten hoe zij werken, kunnen wij tenslotte kijken hoe we daar zo goed mogelijk op aan kunnen sluiten.”

“De naam ReviCAD verwijst naar ‘reviseren’ en ‘CAD’, oftewel Computer Aided Design”, vervolgt Saul. “Ik startte ReviCAD in 2005 in de avonduren, omdat ik zelf vaak met niet kloppende tekeningen in aanraking kwam. Dat kon beter! Met ReviCAD wil ik hieraan bijdragen. Inmiddels telt ons team ruim twintig collega’s van 17 tot 65 jaar oud en hebben we vestigingen in Zoetermeer en Veenendaal.”

Drie fasen

ReviCAD wil een verlengstuk van haar opdrachtgevers zijn en daarbij haar klanten zo veel mogelijk ondersteunen in tekenkundige processen. Daarnaast is het bureau gespecialiseerd in het beheren van technische tekeningen en documenten en gebruikt het haar eigen ontwikkelde oplossingen om onze klanten te ontzorgen. Saul: “ReviCAD acteert in drie fases:

Wanneer er geen up-to-date en/of digitale tekeningen aanwezig zijn, zorgen wij voor een actueel en kloppend 2D- of 3D-model.
We zijn vaak betrokken bij de ontwikkeling van projecten, waarbij we met de engineers van onze opdrachtgever om tafel zitten met als doel hen te ontzorgen.
We zijn actief in de beheer- en onderhoudsfase, waarbij we periodiek tekeningen van gebouwen actualiseren. Hiervoor ontwikkelden we onze eigen applicatie VeBeCAD.”

VeBeCAD

Via VeBeCAD kunnen opdrachtgevers van ReviCAD altijd en overal over hun tekeningen beschikken. “Van bouwkundige onderleggers tot E-installaties en BMI-tekeningen: in het online document management systeem worden alle tekeningen overzichtelijk en gestructureerd beheerd”, vertelt Saul. “We inventariseren het archief van onze opdrachtgevers, digitaliseren hun gegevens en beheren deze online. Door middel van de online revisieaanvraag zijn de tekeningen bovendien altijd up-to-date. VeBeCAD is gebouwd aan de hand van de wensen en behoeften van onze klanten. Door speciaal voor hen functionaliteiten toe te voegen bieden we hen een ideale applicatie.”
 


3D-scannen

Waar ReviCAD vroeger revisies uitvoerde naar aanleiding van handmatige inmetingen van projecten, wordt hierbij vandaag de dag gebruikgemaakt van 3D laserscanners. “3D-scannen is een snelle en exacte manier van inmeten van zowel bouwkundige constructies als technische installaties – zelfs wanneer die al in gebruik zijn. Door de snelle uitvoering blijft de overlast van het inmeten tot een minimum beperkt. Het scannen begint met de bepaling van de specifieke scanposities op locatie. Daarna start het scanproces en worden zeer exact miljoenen dimensie-punten (‘point cloud’) gegenereerd. Vervolgens verwerkt de scanoperator deze enorme hoeveelheid data tot een 3D-fotovisualisatie van het project. Hiermee is het mogelijk om van achter de pc op ieder moment door een gebouw of project te ‘wandelen’, Met een 3D virtual reality visual is het zelfs mogelijk om met een VR-bril 360° om je heen te kijken.”

Samenwerken en ontzorgen

Sinds 2005 heeft ReviCAD een mooi klantenbestand opgebouwd. Saul: “Wij werken onder meer voor ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen en de overheid. Onze opdrachtgevers zijn onze ambassadeurs. Zij zijn tevreden en vertellen dat vaak verder. Dat is natuurlijk hartstikke mooi! Omdat we revisies vaak periodiek uitvoeren hebben we bovendien diverse terugkerende klanten. Kwaliteit en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel: we willen onze opdrachtgevers zo goed mogelijk ontzorgen. BIM past hier goed bij, aangezien een goede samenwerking tussen partijen hierbij onmisbaar is. Hier zijn we graag onderdeel van.”

 

#replace title#