Industriepark-west 40, 9100 Sint-Niklaas, België
*Internationaal
Toeleverancier
BIM objecten
Niet gecertificeerd

Dit is mijn Premium bedrijf

Contact opnemen

Niko is marktleider in België en produceert vanuit zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas oplossingen voor schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design, kwalitatief hoogstaande producten en een milieuvriendelijk productieproces, en investeert hiervoor sterk in onderzoek en ontwikkeling. Binnen zijn designfilosofie streeft Niko ernaar voortdurend innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen. Niko is een bedrijf in volle groei, stelt meer dan 630 medewerkers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 125 miljoen euro. Momenteel heeft Niko vestigingen verspreid over heel Europa: België, Frankrijk, Nederland, Slowakije en Denemarken.

Ervaring met Bim

BIM: beter samenwerken in bouwprojecten

Niko-producten klaar voor BIM

Vanaf december vinden architecten, bouwbedrijven, installateurs en andere professionals de informatie van alle Niko-producten terug in een online BIM-bibliotheek voor Revit autodesk. In de bouwsector is BIM of het Bouw Informatie Model de toekomst. De internationale open standaard maakt ontwerpen, bouwen en produceren een stuk sneller, gemakkelijker én goedkoper door de faalkosten terug te schroeven.

Bouwen met BIM is slim
Het Bouw Informatie Model laat alle betrokkenen bij een bouwproject toe om beter met elkaar samen te werken. Het gebouw wordt in 3D ontworpen. In het digitale model wisselen ze alle nodige data onderling uit. Ze zien onmiddellijk welke de gevolgen zijn van beslissingen en veranderingen op het ontwerp, de prijs en de bouwtijd. Ontwerpfouten kunnen al tijdens het ontwerpproces heel eenvoudig opgespoord worden. Ook de beheerder van het gebouw haalt voordeel uit BIM. Niet alleen om het te beheren, ook om het te onderhouden.

Voor alle softwarepakketten
Het mooie aan BIM? Elk bedrijf kan met zijn eigen ontwerpsoftware blijven werken. Via de open BIM-standaard en het IFC-formaat is de gegevensuitwisseling tussen alle betrokken ondernemingen heel eenvoudig. Niko volgt de installatiesector en biedt voor zijn producten Revit-productfamilies volgens de Dutch Revit Standards v2.0 aan.

Niets dan voordelen
BIM zorgt voor een betere coördinatie en samenwerking, minder interpretatiefouten en communicatiestoornissen, sneller ontwerpen zonder kwaliteitsverlies, meer flexibiliteit en maatwerk, hogere kwaliteit, goedkoper bouwen, sneller opleveren, gemakkelijker onderhoud na de oplevering van het gebouw.

Niko gaat BIM
Vandaag stelt Niko zijn online BIM-bibliotheek ter beschikking. De Revit-productfamilies bevatten alle informatie die nodig is om Niko-producten op te nemen in het ontwerp van een gebouw. Elk product is in een 3D-tekening gegoten, voorzien van alle informatie voor het BIM-model, zoals afmetingen, vermogen, spanning…

Online bibliotheek
Architecten, studiebureaus, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en installateurs vinden de BIM-bestanden van alle Niko-producten (met uitzondering van de DIN-rail modules) terug op www.niko.eu/BIM.