Hoe je kosten bespaart in de gevelbouw met 3D CAD-systemen

Datum nieuws
16 maart 2023
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D
Contact opnemen

Nu de materiaalprijzen en lonen snel stijgen, zijn bedrijven op zoek naar manieren om kosten te besparen. Gevelbouwers vormen daarop geen uitzondering. Gelukkig biedt CAD-software voor de meeste gevelbouwbedrijven mogelijkheden om kosten te besparen. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Kostenbesparing in de gevelbouw realiseren

Er zijn verschillende manieren waarop CAD-software kan bijdragen aan kostenbesparing in de gevelbouw. Hoewel we vier voordelen hebben uitgelicht, is dit slechts een beperkt aantal van de vele voordelen die met name 3D CAD-systemen bieden.

1. Verminder het aantal aanpassingen

In de bouw worden vaak veranderingen doorgevoerd tijdens zowel het ontwerp als de bouw zelf. Als er bijvoorbeeld een kozijn iets meer naar links of rechts moet, wordt de tekening in AutoCAD aangepast. Maar als er geen koppeling is tussen de verschillende tekeningen, moeten alle tekeningen handmatig worden aangepast, met het risico op fouten. Met 3D CAD zijn de tekeningen gekoppeld en worden aanpassingen automatisch verwerkt in alle tekeningen, waardoor handmatig werk en kosten worden bespaard.

2. Werk niet langer in twee verschillende softwareprogramma's

Sommige softwareprogramma's zijn geschikt voor modelleren, maar niet voor het engineeren van productiedocumenten. Hierdoor moet er vaak in zowel 2D als 3D-software worden gewerkt en moeten aanpassingen handmatig worden verricht. HiCAD-software kan helpen om geautomatiseerd de productie aan te sturen en kan automatisch stuklijsten en tekeningen genereren, waardoor tijd en kosten worden bespaard.

3. Aantrekkelijke software kan helpen bij het vinden van personeel

Veel gevelbouwelementen worden ontworpen in Revit, maar om kosten te besparen kan het verstandig zijn om over te stappen op modernere software. Met aantrekkelijke software, zoals HiCAD, kan het vinden van personeel gemakkelijker worden en kunnen panelen eenvoudiger worden geplaatst.

4. CAD-software als vervanger voor onvindbaar personeel

Er is vaak een gebrek aan goed personeel in de gevelbouw. Investeringen in moderne CAD-software kunnen hierbij helpen. Hierdoor kan er slimmer en meer geautomatiseerd worden gewerkt, waardoor de druk op het personeel wordt verlicht. HiCAD is beschikbaar in verschillende talen, waardoor het ook geschikt is voor niet-Nederlandstalig personeel.

Op weg worden geholpen? Vul dan snel het formulier in

Een investering in CAD-software kan zich snel terugbetalen, omdat het effectiever werken mogelijk maakt. Hierdoor kunnen klanten beter worden bediend, zelfs als er weinig personeel beschikbaar is. Als jij je gegevens achterlaat in het formulier op deze pagina dan late wij vanuit HiCAD zien hoe we je kunnen helpen bij het laten groeien van je bedrijf.

#replace title#