Gevelbouwer Habemo Group uit België gebruikt CAD-software HiCAD om de werkzaamheden te innoveren

Datum nieuws
6 maart 2023
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D , BIM visie
Contact opnemen

Habemo is een vooraanstaande gevelbouwer in België met meer dan 90 medewerkers. Om te voldoen aan de steeds hogere (architectonische) vereisten, heeft het bedrijf onlangs besloten om HiCAD 3D-software van ISD Benelux te gebruiken. Bestuurder Timothy Oben zegt dat dit een weloverwogen keuze was.

Het bedrijf, gevestigd in As nabij Genk, is gespecialiseerd in het bouwen van daken, gevelbekleding en zonwering voor loodsen en distributiecentra met steeldeck en sandwichpanelen. Daarnaast richt het bedrijf zich op architectonische projecten, zoals kantoren en ziekenhuizen, waarbij het exclusieve gevels bouwt. Met meer dan 45 vaste medewerkers en evenveel inleenkrachten werkt Habemo aan projecten door heel België en Luxemburg, en af en toe in Nederland en Duitsland.

Samen met HiCAD zijn we nu als gevelbouwer voorbereid op de toekomst. Timothy Oben, bestuurder bij Habemo

Ontwerpen en tekenen in 3D brengt veel voordelen

Volgens Oben wordt er steeds meer in 3D gewerkt, vooral in het decoratieve en architectonische segment. "In 2D is niet altijd alles op te lossen. Daarom zijn we begin 2022 begonnen met oriënteren op 3D-software," zegt hij. "We kwamen al snel uit bij HiCAD van ISD Benelux. Natuurlijk zijn er veel 3D-alternatieven, maar HiCAD is gespecialiseerd in gevelbouw. ISD heeft veel kennis van de sector en begrijpt wat gevelbouwers nodig hebben. Afgelopen zomer hebben we een licentie afgenomen en een van onze tekenaars is begonnen met zijn opleiding en training in HiCAD. Hij heeft inmiddels al enkele projecten in HiCAD voltooid, met ondersteuning van ISD. 3D-tekenen vereist namelijk andere vaardigheden dan 2D-tekenen en ISD is daarvan op de hoogte. Ze zijn altijd beschikbaar voor feedback of vragen, wat erg prettig werkt. Zodra onze tekenaar HiCAD volledig beheerst en de nodige sjablonen zijn opgezet, zal de hele tekenkamer overstappen naar HiCAD."

Ontwerpen en tekenen in 3D biedt volgens Oben veel voordelen. "We kunnen nu heel gemakkelijk verder werken op een 3D-model van de architect en eventuele clashes vroegtijdig inzichtelijk maken. Dit beperkt de foutmarges. Het is een win-win situatie. Samen met HiCAD zijn we als gevelbouwer voorbereid op de toekomst."

Meer informatie?

Wil je naar aanleiding van het interview meer informatie? Neem dan contact op via het formulier boven in de pagina.