Wattstraat 52, 2171 TR Sassenheim, Nederland
Zuid-Holland
Ingenieursbureau
3D
Niet gecertificeerd

Dit is mijn Premium bedrijf

Contact opnemen

Ingenieursbureau Faas & van Iterson BV is een compacte organisatie waar 16 professionals zich dagelijks bezighouden met het ontwerpen en berekenen van bouwkundige constructies en het maken van constructietekeningen.
Faas & van Iterson bestaat sinds 2001 en wordt geleid door de naamgevers Johan Faas en Jan van Iterson. Inmiddels werken er 6 constructeurs, 4 tekenaars, 2 secretaresses en een telefoniste bij Faas & van Iterson in Sassenheim.

Faas & van Iterson levert ontwerpen, berekeningen en de bijbehorende constructietekeningen. Deze gegevens zijn o.a. nodig bij het aanvragen van vergunningen en worden dan ook bij Bouw- en Woningtoezicht ingediend. Na goedkeuring worden de tekeningen gebruikt bij de uitvoering van het bouwwerk.

Verder treden wij op als hoofdconstructeur en volgen we het complete traject van ontwerp tot uitvoering. Wij geven constructies vorm in de benodigde dimensies en stellen de uitgangspunten vast voor de onderdelen vloeren, daken, metselwerk en staalconstructies. Deze worden door externe leveranciers uitgewerkt en door ons gecontroleerd. Ook op de bouwplaats controleren wij nogmaals alle uitgangspunten van de constructie.

Het werkterrein van Faas & van Iterson varieert van kleine werken zoals verbouwingen tot grote werken in de utiliteitsbouw. Denk aan projecten in de woningbouw, appartementenbouw, utiliteitsbouw kantoren en hallen, verbouwingen en renovaties.
Architecten, aannemers, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en particulieren zijn onze opdrachtgevers.

Een deel van onze opdrachtgevers bestaat uit particulieren die zelf bouwplannen hebben. Voor hen kunnen we bekijken of de plannen uitvoerbaar zijn en welke bouwmethode en materialen er het beste toegepast kunnen worden. We maken de benodigde statische berekeningen en tekeningen.
Om de uitvoering van het werk goed te laten verlopen, hebben we veelvuldig overleg met de aannemer en kunnen we desgewenst toezicht houden op de bouwplaats.

#replace title#