BuildSoft - uw software partner voor berekening van constructies

Datum nieuws
17 januari 2022
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
3D
Contact opnemen

BuildSoft is een Belgisch bedrijf dat snelle, gebruiksvriendelijke, toegankelijke, hoogwaardige rekensoftware ontwikkelt in combinatie met uitstekende klantenondersteuning. Met meer dan 30 jaar ervaring en technische expertise werd BuildSoft de nummer 1 leverancier van structurele analyse- en ontwerpsoftware in België, maar zijn oplossingen worden ook zeer goed ontvangen door resellers en meer dan 2.100 klanten in ruim 60 landen.

Het bedrijf is gevestigd in Merelbeke (België) en heeft kantoren in Alicante (Spanje). De software wordt in eigen beheer geproduceerd en ondersteunt Eurocodes en Amerikaanse normering. Constructeurs, bouwkundig ingenieurs, bouw- en constructiebedrijven, architecten en verschillende aannemers gebruiken de software om te slagen in hun stabiliteitsprojecten.

Per januari 2021 is BuildSoft, samen met Matrix Software en StruSoft, onderdeel geworden van een Scandinavische investeringsgroep Civenso.

Missie & visie van Buildsoft

BuildSoft richt zich op een unieke mix van krachtige, gebruiksvriendelijke software en uitstekende klantenservice. Het bedrijf biedt een werkelijk uitgebreide ervaring in structurele modellering en ontwerpanalyse. Daarom wordt de rekensoftware voor analyse van structuren van BuildSoft vaak en met zoveel plezier gebruikt.

Vanwege de steeds groter wordende behoeften op het gebied van stabiliteit, zal eenvoudige en krachtige software altijd toegevoegde waarde bieden en gebruikers een voorsprong geven. Met deze visie in het achterhoofd besteedt BuildSoft speciale aandacht aan het creëren van intuïtieve, ultramoderne software voor structurele analyse met minimaal geheugengebruik en een korte leercurve. Alles wordt op zo'n manier gedaan om de productiviteit van bouwkundig ingenieurs te verhogen en hen in staat te stellen elk bouwtechnisch project aan te pakken en ervan te genieten.

Hoe ze hun klanten helpen

Met meer dan 30 jaar ervaring in het werken met Eurocodes en software voor structurele analyse, hebben de medewerkers van het bedrijf een sterke technische basis. Ze bieden uitstekende ondersteuning en helpen elke klant of fan die daarom vraagt. Ze negeren berichten niet en iedereen krijgt antwoord op hun vragen.

Een gebruiksvriendelijke software voor structurele berekeningen is een game changer voor elke stabiliteitsingenieur die graag productiever wil. Daarom maken ze softwareoplossingen die gebruiksvriendelijk en niet complex zijn. Hun slogan "structurally loved by engineers" is geen marketinggimmick, maar een diepgewortelde filosofie in alles wat ze doen. Ze geven om de behoeften van onze klanten en richten zich op het maken van snelle, gebruiksvriendelijke software waarmee ze graag werken. Daarom kiezen meer dan 2.100 klanten wereldwijd voor BuildSoft als partner in bouwkundige software.

Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van concurrerende oplossingen die even snel en krachtig zijn als hun tegenhangers van andere leveranciers, maar ze zijn qua prijs beter toegankelijk voor zowel beginners als ervaren bouwkundig ingenieurs.

BuildSoft organiseert ook live webinars en trainingssessies om klanten en prospects te informeren over de nieuwste productversies en functies. Zo kan elke bouwkundig ingenieur een relevant evenement vinden voor zijn leerbehoeften.

Bovendien biedt het bedrijf elk jaar zijn software gratis aan studenten en docenten aan als onderdeel van een continue empowerment-campagne om structurele analyse voor iedereen gemakkelijk te maken. Elk academiejaar gebruiken meer dan 3.000 studenten deze gratis educatieve licenties.

 

Ontdek meer over BuildSoft via het bedrijfsprofiel