Mbo, Hbo, Wo
Adviesbureau, Ingenieursbureau, Installatiebureau, IT dienstverlener
Nederland

Jouw uitdaging als BIM Modelleur E / W

Als BIM Modelleur E / W in de installatietechniek voer je projectmatige ontwerp- en modelleerwerkzaamheden uit met behulp van Revit BIM software. Jouw uitdaging is om ervoor te zorgen dat de klant een realistisch 3D beeld krijgt, inclusief de benodigde informatie, geplaatst in parameters. Binnen onze organisatie lopen we voorop met de nieuwste technologie en uitdagende verduurzamingsprojecten. Hierbij moet je denken aan complexe projecten in de nieuwbouw en renovatie. Belangrijke klanten hebben we in heel Nederland, denk hierbij bijv. aan: Datacenters, Universitair Medisch Centra, (Kinder)ziekenhuizen, Universiteitsgebouwen, hogescholen, bedrijfsgebouwen, ASML, Rijksvastgoedbedrijven. Veel van onze projecten hebben een omvang tussen de 5 en 20 miljoen euro.

Als BIM Modelleur maak je onderdeel uit van een team BIM-specialisten in een van de regiokantoren, bestaande uit ruim een team modelleurs en engineers en val je hiërarchisch onder de BIM-Coördinator. Het team is technisch sterk en er is altijd ruimte om van elkaar te leren. In de praktijk ben je onderdeel van een of meerdere projectteams, bestaande uit een Projectleider met meerdere Engineers, Werkvoorbereiders en BIM Modelleurs. Ons projectenbedrijf vind het belangrijk om tijd en aandacht te schenken aan je persoonlijke groei. Dit doen we door enerzijds door het opdoen van ervaring in de praktijk. Hierbij moet je denken aan het opstellen van clashcontroles, continu verbeteren van de Revit templates en het samenstellen van family / prefab installaties. Daarnaast investeren we in opleidingen/cursussen. Zo zijn meerdere BIM Modelleurs  na het afronden van een HIT-opleiding doorgestroomd in Engineering of Project management functies en organiseren wij met regelmaat kennissessies op het gebied van Revit, Navisworks en BIM360. Daarnaast is het mogelijk om online cursussen te volgen in ons programma “Studica”. In deze nieuwe leeromgeving, speciaal ontwikkeld voor medewerkers van Unica, kun je heel makkelijk gratis trainingen en cursussen volgen.

Wat biedt Unica jou?

Een leuke functie bij een snelgroeiende organisatie met de arbeidsvoorwaarden die je van een gerenommeerde speler mag verwachten. Bovendien stimuleren we ondernemerschap en persoonlijke/professionele ontwikkeling van al onze collega’s. Dus ook van jou.

Ook goed geregeld

 • Je krijgt een warm welkom want we hebben een uitgebreid onboardingstraject. Je wordt goed begeleid en er zijn verschillende introductieactiviteiten om je snel thuis te laten voelen;
 • De hoogte van je salaris is afhankelijk van je werkervaring;
 • Wanneer Unica winst maakt krijg jij een percentage van deze winst via onze winstdelingsregeling;
 • Er is er een groot aanbod van opleidingen en cursussen die je kan volgen om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van (installatie)techniek, commerciële- en managementvaardigheden;
 • Unica is een grote organisatie met ruime doorgroeimogelijkheden waarbij wij graag invulling geven aan jouw persoonlijke ambities;
 • Je hebt genoeg tijd om te rusten of op vakantie te gaan want je ontvangt 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;
 • Je pensioen wordt geregeld via het Pensioenfonds Metaal en Techniek. Daarnaast kan je korting krijgen bij zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ via onze collectieve ziektekostenverzekering;
 • Tot slot krijg je als medewerker van Unica korting op allerlei diensten en producten. De leveranciers van Unica (Technische Unie, Boels, Grohe, Fietsvoordeelshop en nog veel meer) bieden je namelijk unieke kortingen aan!

Jouw team

Bij Unica Building Projects werken zo’n 90 - 225 medewerkers in elk van de 4 regio's (Zuid, ZuidWest, NoordWest en NoordOost). We zitten dus altijd bij jou in de buurt. We werken vol trots aan mooie projecten voor onze klanten. Wij verzorgen het projectmanagement, ontwerp en realisatie bij nieuwbouw en en renovaties van gebouwen. Door onze brede kennis, landelijk netwerk en nieuwste technologieën maken we van elk project een succes. Elk project is een team-effort en bij elk project streven we naar een duurzame relatie met onze klant. Zo zorgen we ervoor dat we steeds beter worden door actief mee te denken, kansen te zien en initiatief te tonen. Vanuit Building Projects Regio's werken we samen aan het beste resultaat voor onze klanten, partners en daarmee voor Unica.

Natuurlijk vragen we ook wat van jou

Als BIM Modelleur in de werktuigbouwkunde en/of elektrotechnisek ben je gericht op maximale klanttevredenheid en flexibiliteit. Daarbij houdt jij ook de kennis van de laatste technieken en marktontwikkelingen up-to-date.

Daarnaast vragen we van jou

 • Afgeronde opleiding richting elektrotechniek / werktuigkunde (Mbo, Hbo, TU;
 • Tenminste 3 jaar werkervaring in soortgelijke functie;
 • Kennis van toegepaste (3D) CAD software, BIM tools, normen en voorschriften;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met bouwkundige- en constructie technische aspecten.

Wie zijn wij?

Als trendsetter in duurzame innovaties en allround technische dienstverlening lost Unica alle technologische vraagstukken in de gebouwde omgeving op. De diensten van Unica bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, industrie, internet of things (IoT) en smart buildings. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in functionele oplossingen op maat die bijdragen aan duurzame, digitale, gezonde en comfortabele leef- en werkomgevingen. Met een slagvaardig netwerk van negen toonaangevende bedrijvenclusters, ruim 3.700 medewerkers en een omzet van € 758 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. We onderscheiden onszelf door de betrokkenheid van onze mensen. We houden rekening met elkaar en met een goede werk- en privébalans. We staan altijd open voor feedback en zijn eerlijk en respectvol. We laten ons niet snel uit het veld slaan. We zetten van nature een stapje extra, tonen daadkracht en initiatief. Kortom: een prettige omgeving om in te werken! Wij zijn dan ook een betrouwbare partner op wie onze klanten en onze medewerkers kunnen bouwen.

Ons motto is niet voor niets:

“samen maken we de toekomst!”

Sollicitatie formulier
#replace title#