Hbo
Adviesbureau
Zwolle, Nederland

Jij werkt mee aan multidisciplinaire complexe projecten en brengt die digitaal samen. Jij adviseert strategisch over nieuwe digitale trends en ontwikkelingen binnen BIM.

Wat ga je doen?


Als BIM Manager / Coördinator ben je verantwoordelijk voor de implementatie, het beheer en de levering van BIM voor het project. Je past de BIM-processen toe en stelt het BIM-uitvoeringsplan (doelstellingen, demarcatie en data uitwisseling tussen disciplines, vereisten en voorwaarden) op. Een leveringsstrategie samen met de klant en het ontwerpteam wordt opgesteld en uitgevoerd. Je werkt nauw samen met de projectmanager, jullie zorgen ervoor dat de vereiste deliverables worden geleverd.

De BIM Manager / Coördinator werkt aan nieuwe digitale trends en ontwikkelingen binnen de (inter)nationale ‘Digitale’ strategie van Arcadis. Je werkt mee aan multidisciplinaire, complexe bouwkundige projecten. Je maakt jouw eigen wensen en ambities op het gebied van ‘Digital’ en ‘BIM’ concreet. Ook adviseer je onze opdrachtgevers, maar ook directe collega's, over de optimale BIM strategie binnen de projecten. Daarnaast implementeer je zowel in- als extern BIM tools en technieken.

De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet op het gebied van digitalisering binnen het bouwproces. Denk aan de ontwikkeling en implementatie van BIM, Virtual- en Augmented Reality, 3D printing en datamanagement. Werken aan complexe projecten, met de nieuwste technologie, innovatief denken; dat is aan jou wel besteed. Waar je kracht ook ligt, je gaat ons helpen de volgende stap te zetten.

Jouw adviesgroep is Building Design & Engineering (BD&E) en biedt oplossingen voor bouwkundige vraagstukken. Een gedreven een enthousiast team van 65 medewerker en specialisten. Of het nu gaat om een volledig nieuw gebouw, een aanpassing, een bouwkundig geschil of advies op het gebied van huisvesting; Arcadis heeft de expertise hiervoor in huis. We doen onderzoek, voeren het projectmanagement, maar verzorgen ook alle documenten, tekeningen, rapporten en vergunningaanvragen die nodig zijn. We leveren kwalitatief hoogstaand werk met digitale oplossingen zoals BIM en de nieuwste technieken en software. Opdrachtgevers van projecten komen uit verschillende marktsegmenten. Denk hierbij aan industrie, overheden, aannemers, particuliere beleggers en/of financiële instellingen. Jouw standplaats is Zwolle, maar je werkt ook wel eens op andere locaties van Arcadis als projecten hierom vragen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een vernieuwende BIM Manager / Coördinator, een digitale duizendpoot die een bijdrage wil leveren aan onze verdere ontwikkelingen binnen Digital Twin en BIM. Je omarmt onze duurzame ambities en je beschikt over inhoudelijke kennis van BIM en de toepassingen. Je bent flexibel en toe aan een vervolg stap in je carrière en je wilt meewerken aan integrale multidisciplinaire projecten.

Jouw profiel:

  • Een afgeronde opleiding Bouwkunde op minimaal HBO-niveau;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als BIM manager, bij voorkeur binnen een projectomgeving van bouwkundige, infrastructurele of civiele projecten;
  • Ruime kennis en ervaring met bouwkundig detailleren, Revit en actuele bouwregelgeving;
  • Kennis en ervaring van Navisworks, Solibri en/of het Autodesk BIM360;
  • Kennis en ervaring met data-uitwisseling en integratie tussen software uit verschillende disciplines is een pré (Civil-3D, Recap, Plant-3D);
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift;
  • Praktische instelling en een probleemoplosser.

Wat bieden wij?

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Lees de blogs van Arcadianen om erachter te komen hoe wij dit doen. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. De Lovinklaan Foundation biedt veel (internationale) programma’s. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

Sollicitatie formulier
#replace title#