BIM Base heeft zich premium geregistreerd in het BIMregister

Datum nieuws
17 oktober 2023
Categorie BIM nieuws
Overig
Vaardigheden BIM nieuws
Netwerken, SaaS
Contact opnemen

BIM Base heeft zich premium geregistreerd in het BIMregister en zal ook te vinden zijn bij de BIM Onderwijsdag op 2 oktober 2023 in de Jaarbeurs. Binnenkort vertellen we meer vanuit het interview met Windesheim. Hierbij alvast een korte toelichting:

BIM Base, gevestigd in Den Haag, is opgericht in 2019 door Ruben de Laat nadat hij 10 jaar de hoofdontwikkelaar was van de open source BIMserver. BIM Base heeft als doel gesteld het makkelijker te maken voor bedrijven om Open BIM te integreren in hun software en processen. Dit doen we door middel van het licenseren van ons platform BIM.works en daar uitgebreide support op te leveren.

BIM.works is in de eerste plaats een database/repository dat specifiek is ontwikkeld voor de opslag van IFC modellen. Deze database kan snel en efficient bevraagd worden zonder uitgebreide kennis van IFC. Daarbij leveren we SDKs en webbased viewers om zo snel en makkelijk mogelijk tot een nuttige integratie te komen.

Opgeslagen modellen kunnen (automatisch) gecontroleerd worden middels zelf te definieren model checks. Dit kan middels IDS, maar ook middels de BIM.works Check Language, waarmee complexere checks gebaseerd op hiërarchie, connectiviteit of geometrie kunnen worden uitgevoerd. Ook exporteren we data naar onder andere Open GIS formaten.

 

BIM Base heeft zich premium geregistreerd in het BIMregister

#replace title#