De Bijenkorf selecteert 4Indoor en Fimble om de migratie van 2D naar 3D modellen te ondersteunen.

Datum nieuws
27 februari 2023
Categorie BIM nieuws
Overig
Vaardigheden BIM nieuws
3D , BIM gebouwdossier, BIM standaard, Laserscannen, Pointcloud, Projectmanagement, Visualisatie
Contact opnemen

4Indoor is gespecialiseerd in het mobiel 3D inmeten van vastgoed en heeft met de technologie van NavVis een mooie oplossing om razendsnel en accuraat vastgoed in te meten. Wij hebben de data opgeleverd aan onze opdrachtgever via het #IVION platform. Een webbased applicatie die het mogelijk maakt om zowel de foto als de 3D inmeetdata als volledige visualisatie te raadplegen. 

Hierdoor beschikt de Bijenkorf over een webbased omgeving met daarin alle inmeetdata van filialen die zij delen met stakeholders en belanghebbende partijen. Momenteel kunnen 200 Bijenkorf medewerkers 24/7 de foto en inmeetdata raadplegen voor hun interne processen. 

3D scan

Een 3D scan van 4Indoor biedt meer transparantie bij verbouwing of revitalisatie projecten door de mogelijkheid te bieden om specifieke projectinformatie op afstand te inspecteren, te documenteren en te delen. Samen bepalen we waar de belangrijkste bouwkundige en installatietechnische onderdelen zitten en brengen deze in kaart. Vervolgens scannen we de ruimtes met onze mobiele scansystemen (M6 IMMS/ VLX) en beschikt de Bijenkorf over up to date as-built gebouwdata die door alle belanghebbenden via de webbased viewer op elk device te raadplegen is.

Daarmee is het gehele gebouw inclusief de installaties en alle documentatie beschikbaar en doorzoekbaar.

Onze partner Fimble vertaalt hierbij de scans naar modellen van de filialen en adviseert gedurende het proces hoe de modellen optimaal benut kunnen worden. Dit zodat het model ook echt de meerwaarde gaat bieden waar De Bijenkorf naar op zoek is. 

De as-built situatie die ontstaat biedt allerlei voordelen voor De Bijenkorf. Zowel voor de verbouwingen die plaatsvinden als ook de interne processen die gerelateerd zijn aan het winkeloppervlak bieden de gevisualiseerde inmeetdata van 4Indoor en het model van Fimble hun meerwaarde.

BIM en effectiviteit

Door de goede samenwerking met de medewerkers van de Bijenkorf is voor hen ook een nieuw inzicht ontstaan in de mogelijkheden die geboden worden, waardoor de inzet van inmeetdata en het BIM nog effectiever is bij de processen op de verschillende afdelingen.

“Het gebruik van mobiele 3D scantechniek en het werken met een model is een standaard geworden bij onze verbouwingen”, aldus de Bijenkorf.

#replace title#