Weena 335, 4th, 3013 AL Rotterdam, Nederland
Zuid-Holland
Adviesbureau, Ingenieursbureau
3D, BIM protocollen, Model checking, Visualisatie
Niet gecertificeerd

Dit is mijn Premium bedrijf

Contact opnemen

SBE is één van de grootste onafhankelijke advies- en ingenieursbureaus in België. Met een team van ca. 200 enthousiaste ingenieurs en BIM-Engineers, verspreid over 4 kantoren gevestigd in België, Nederland en Spanje, werken we aan het ontwerp van civiele en elektromechanische constructies zoals beweegbare bruggen, tunnels, kademuren, sluizen en dijken. Als gespecialiseerde adviseurs zijn wij de ‘special forces’ van de civiele techniek, want voornamelijk voor heel complexe projecten komen wij in actie. 

SBE spitst zich toe op 5 domeinen binnen de civiele techniek en elektromechanica namelijk  infrastructuur en mobiliteit, architectuur en landschap, industrie en gebouwen, waterbouw en elektromechanica. Hiervoor wisselt SBE moeiteloos van hoedje: van integraal ontwerper van civieltechnische constructies, tot projectmanager van de haalbaarheidsfase tot oplevering.

Binnen de standaard projectaanpak van SBE heeft het BIM-proces zijn plaats gevonden. BIM-Engineers zetten schetsen en ontwerpen om in 3D-modellen met daaraan de relevante data gekoppeld. BIM-coördinatoren zorgen voor de opvolging en controles van het BIM-model en sturen bij waar nodig. Op deze manier gebruikt SBE BIM als een werkmethode, die als eindresultaat moet zorgen voor een kwalitatief ontwerp waarin alle disciplines op elkaar afgestemd en gecoördineerd zijn.