Atoomweg 400, 3542 AB Utrecht, Nederland
Utrecht
Ingenieursbureau
3D
Niet gecertificeerd

Dit is mijn Premium bedrijf

Contact opnemen

De Nieman Groep bestaat uit Nieman Raadgevende Ingenieurs, Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies, Nieman Academie, het Geluidburo en Ingenii Bouwinnovatie.

Nieman is al sinds 1988 uw partner voor complexe vraagstukken in de gebouwde omgeving. Wij maken gebouwen beter: veilig duurzaam en comfortabel.

Wij geven bouw-én installatietechnisch advies in elke fase: van ontwikkeling, naar realisatie en ook exploitatie, voor bestaande bouw, verbouw en transformatie, en uiteraard nieuwbouw.  Ook kunt u bij ons terecht voor vragen over installatietechniek, en energie- en duurzaamheidsvraagstukken. Onze relaties omvatten de volledige bouwkolom: bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars, gebouweigenaren, architecten, leveranciers en overheden.

In het verlengde van onze advisering kunnen wij met betrekking tot BIM u ondersteunen op de volgende vakgebieden:

Installatietechnisch:

Wij ontwikkelen geometrische- en prestatiemodellen. Zie voor meer informatie onze BIM-visie.

Bouwkundig:

Wij ontwikkelen wij prestatiemodellen of wij maken gebruik van BIM modellen van derden waarmee wij automatisch bouwbesluit berekeningen vanuit BIM te kunnen maken. Om dit te realiseren maken wij hiervoor gebruik van de “Bouwbesluit-toetshulp”.

Neem voor meer informatie contact op met Mark Bruining of stel uw vraag via info@nieman.nl.

Bouwbesluit-toetshulp:

Nieman en Buro de Haan ontwikkelden samen de Bouwbesluit-toetshulp die vanuit de organisatie Bimpact in de markt wordt gezet. Bimpact helpt de bouwsector, organisaties en hun medewerkers bij het verkorten van projectdoorlooptijden, het verbeteren van de kwaliteit en het voldoen aan Bouwregelgeving.Wij gaan ondertussen door met de ontwikkeling van tools die het toetsen van gebouwen en woningen aan bouwregelgevingen op eenvoudige manier mogelijk maakt.

Kijk op Bimpact.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mark Bruining of stel uw vraag via info@nieman.nl.