Hbo, Wo
Aannemer
Rotterdam, Nederland

De functie

Van Oord ziet informatiemanagement als cruciale spil in projectbeheersing. Door de vele verschillende informatiestromen is het belangrijk om informatie te structureren. Dit zorgt ervoor dat wij onze projecten in goede banen kunnen leiden. Je maakt onderdeel uit van het projectbeheersingsteam en draait mee in verschillende tenders en projecten in Nederland zoals de A16, Afsluitdijk en de HWBP Dijkversterking projecten

Jouw verantwoordelijkheden

In de rol van informatiemanager ben je verantwoordelijk voor het stellen van doelen, eisen en randvoorwaarden en het voorbereiden van de BIM-aspecten in contracten en de werkafspraken met de verschillende samenwerkende partijen in het project. Samen met onze BIM-afdeling zorg je voor de verdere ontwikkeling van dit vakgebied in de projecten. Jij draagt actief bij aan het leer- en veranderingsproces in de projectorganisatie en de betrokken stakeholders op het gebied van informatiemanagement. Verder:

 • Ontwikkel je samen met de BIM Product Owner het informatiemanagement raamwerk, de processen, tools en systemen voor succesvolle projectoplevering binnen heel Van Oord;
 • Neem je projectpartners, medewerkers en andere betrokken stakeholders mee in de transitie om BIM georiënteerd te werken;
 • Geef je samen met het projectmanagementteam vorm aan de BIM ambitie op projecten en signaleert kansen voor BIM toepassingen in tenders en MEAT documenten;
 • Evalueer, verbeter en standaardiseer je (werk)processen en applicaties binnen onze projectorganisatie.

Jouw werkplek

Met wie ga je samenwerken? Je komt te werken binnen het Process & Information Management team, dat deel uitmaakt van onze afdeling Plan en Control. Het P&IM team bestaat uit +/- 20 gepassioneerde collega's die werkzaam zijn in verschillende business units en specialismen.

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de zichtbaarheid van onze afdeling in de organisatie. Dit is jouw kans om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en standaardisatie van onze P&IM afdeling! Wij geloven in het bundelen van kennis en expertise om zo het beste uit elkaar te halen. Naast je eigen team werk je nauw samen met meerdere (engineering) disciplines, projectmanagement, (staf)afdelingen en business units om bij te dragen aan de verbetering van onze werken.

Functie-eisen

Je houdt ervan om uitgedaagd te worden door complexe vraagstukken en begrijpt dat er in ons vakgebied veel kansen liggen om impact te maken. We werken samen en dagen elkaar uit om verdere groei en ontwikkeling te ondersteunen. Je bent een belangrijke sparringpartner voor onze organisatie, dat is wat jou drijft. Daarnaast:

 • Je hebt een afgeronde bachelor- of masterdiploma;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in informatiemanagement (BIM) in een relevante industrie;
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar en bereid om regelmatig naar ons kantoor in Rotterdam te reizen.

Wij bieden

Wij bieden je een functie waarbij je een belangrijke bijdrage levert aan onze missie ‘building a better world for future generations’. Daarnaast bieden wij je:

 • Een salaris dat aansluit bij jouw verantwoordelijkheden en ervaring;

 • Aantrekkelijke reiskostenvergoeding (€ 0,31 per km)- en thuiswerkvergoeding (€2,15 per dag);
 • 32 vakantiedagen (waarvan max. 7 collectief);

 • Variabele bonus, o.a. afhankelijk van het ondernemingsresultaat;

 • Een aantrekkelijke pensioensregeling;

 • Optie tot collectieve zorgverzekering (Van Oord betaalt je aanvullende pakket);

 • Flexibele thuiswerkregeling; op fulltime basis kan je 2 dagen thuis werken.
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden, inclusief een zeer uitgebreide online academie via Goodhabitz;

 • Communities om lid van te worden, zoals: Young Van Oord, Van Oord Women en de Van Oord personeelsvereniging;

 • Verschillende evenementen en sportactiviteiten, o.a. wintersport, zeilweekend, wielrennen en motorrijden.

Over Van Oord

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. De nadruk ligt op baggeren en waterbouw, offshore wind, offshore infrastructuur en landinfrastructuur in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Van Oord telt 4.700 medewerkers, die in 2021 aan 187 projecten in 35 landen hebben gewerkt. De vloot bestaat uit zo’n 70 schepen en een grote hoeveelheid speciaal en ondersteunend materieel. Marine ingenuity is kenmerkend voor Van Oord. Met vindingrijkheid en slimme, duurzame oplossingen wil het bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties.
Sollicitatie formulier
#replace title#